День самоврядування у вальдорфській школі

Бути вчителем. Що ж тут важкого? Просто розказати про те, що вже знаєш сам.

День самоврядування в школі - це день, коли можна стати на місце біля дошки. Як спланувати урок, щоб він був цікавим? Хто сидить за партами і як вони тебе сприймають? Чи легко відповідати одночасно на десятки запитань? Усього кілька уроків - і стільки вражень!

"Вони по кілька разів перепитували, що писати". "Вести німецьку в цій групі було легко". "Як ви це витримуєте? Я всього лише провела фізкультуру в 1 класі, але так втомилася, як ніколи!" "А на рукоділлі було цікаво. Вони мене слухалися". "Все було добре". "Сподіваюся, що доля не приведе мене до вчителювання, я люблю дітей, але це дуже складно". Такі різні враження від одного дня! Хтось не підготувався до уроку і не потрапив на місце вчителя. Хтось захопився і чогось не встиг. Хто отримав задоволення, а для когось це стало випробуванням на міцність. Кожний зі старшокласників зробив свої висновки.

А вчителі зробили свої. І головний із них - наші учні можуть і вміють багато чого. Тепер наше завдання як старших навчитися довіряти майбутнім колегам і разом будувати школу, де старшокласники розділяють відповідальність з учнями та батьками.





Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар