Чи потрібні дітям ґаджети?

Здається, без телефонів і планшетів зараз не існує світу. Вся інформація, фото, спілкування пов’язані з ними. Цілий світ на відстані маленького прибору.

Однак ця доступність не дає впевненості, щастя, знань. Проте породжує втому, відсутність зосередженості та перевантаження. Якщо ви не погоджуєтеся, спробуйте провести день на природі без телефону та порівняйте свої відчуття з днем, в якому є ґаджет.
Для дитини не існує переваг в користуванні телефоном чи планшетом. Малечі не потрібна велика кількість інформації - вона просто не зможе її перетравити. Дитині потрібно живе спілкування, адже саме так формуються зразки для наслідування. І вже точно їй не потрібні мультфільми чи фільми, бо вони не можуть бути цікавішими за активне пізнання світу.
Так кому насправді потрібні ґаджети? Батькам, щоб дати собі кілька хвилин спокою. Вихователям, у яких закінчилися ідеї для ігор. Продавцям, щоб змусити вас купувати більше.
Спробуйте простір, вільний від ґаджетів, хоча б в перші 12 років для вашої дитини. І побачите, яку цікаву людину ви ростите.
На фото діти продовжують урок у сховищі під час повітряної тривоги.

Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар