Підготовка до школи


Як зʼясувати, що дитина готова до навчання? Є кілька моментів, на які варто звернути увагу.
📆 Вік. Фізичний розвиток людини відбувається за своїми правилами. І система освіти має ці правила враховувати. До 7 років відбувається активний розвиток фізичного тіла: формується опорно-рухова система, змінюються зуби, правильним чином починають працювати внутрішні органи і системи. Всі сили організму йдуть на побудову тіла, тож треба дати дитині час закінчити цю роботу, перш ніж навантажувати навчанням. Отже, перша ознака готовності дитини фізична - початок зміни зубів і можливість рукою через голову дотягнутися до протилежного вуха. Цей тест показує, що основні етапи будови організму закінчилися, і дитина отримає сили для інтенсивного навчання.
🤩Емоційна готовність. Дитина вже вміє концентруватися, може займатися одним видом діяльності достатньо довго, достатньо уважна і може повторювати за вчителем.
👩‍👧‍👧Соціальна готовність. Дитина вміє самостійно їсти та вдягатися, може висловити свої потреби та комунікує з іншими дітьми та дорослими. Першокласник має бути готовий працювати як самостійно, так і в групі, слухати вчителя та виконувати необхідну роботу.
І головне: підготовка до школи не включає вміння читати, писати і знання іноземної мови. Дуже часто дітей поза школою вчать письму, але не вчать правильній поставі руки, що потім доводиться виправляти вчителю. Або дають несистематизовані знання іноземної, які не допомагають у навчанні, а навпаки, знижують цікавість до уроків у майбутньому. Головна задача батьків дітей першого 7-річчя - сформувати дитину емоційно та соціально і допомогти сформувати здорове фізичне тіло, не забираючи у нього сили на навчання не за віком. Відповідно, і підготовка має бути більше соціальною, ніж інтелектуальною. У підготовчій групі має сформуватися колектив майбутнього класу, який готовий слідувати за своїм вчителем. А всьому іншому діти навчаться безпосередньо на уроках вже в молодшій школі. Адже для кожного етапу розвитку дитини є свій час.


Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар