Кожна дитина талановита

Моя дитина займається живописом! А моя співає! А моя грає на флейті! Моя бере участь у виставах! А моя вміє гарно шити! А моя захопилася різьбленням!
Здається, ці діти ніколи не зустрінуться, бо мають такі різні хобі. Але є те, що їх обʼєднує - наш ліцей. Бо це цілком могла бути розмова батьків будь-якого нашого класу. Адже те, що зазвичай має статус додаткови х гуртків, у нас є частиною обов’язкової навчальної програми. І уроки мистецтва та ремесла є в кожному класі, від першого до випускного.
Ми щиро віримо, що кожна дитина талановита. І вже понад 30 років доводимо це. Всі наші діти вміють співати і малювати, грати на флейті та працювати з деревом, не бояться виходити на сцену та залюбки втілять будь-яку свою ідею. Адже для дитини важливо виражати себе. І не тільки за допомогою дискусій чи інтелектуальних здобутків. Будь-яке інтелектуальне навантаження має компенсуватися творчістю. Це запорука гармонійного розвитку особистості. Саме тому так багато дітей відвідують художні чи музичні школи. Деякі наші діти теж отримують додаткову мистецьку освіту, але і в школі вони реалізують свій творчий потенціал максимально. До речі, викладачі мистецтва зазвичай дивуються рівню знань наших учнів, чим ми пишаємося.
Такі заняття додають дітям впевненості у своїх силах, розкутості, швидкості і небанальності мислення, відволікають від проблем і додають ґрунту для психологічній стабільності. До речі, творча реалізація сприяє успіхам і в інтелектуальному навчанні, адже розвʼязання будь-якої задачі - це перш за всі творчість. Саме тому наші випускники зазвичай швидко досягають успіхів у студентському житті, а їхні викладачі відзначають оригінальність думок таких студентів.
А ще уроки мистецтва та ремесла - це можливість спробувати себе у різних амплуа і знайти те, що підходить саме цій людині. Інколи для цього треба прожити ціле життя. А інколи - просто обрати правильну школу)








Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар