Коло друзів школи "Ступені" - збережемо школу для майбутнього

Любі друзі!
Війна в Україні торкнулася кожного. Статистика безжальна - мільйони людей покинули Україну, рятуючись від війни, серед них - тисячі дітей. Скоро війна закінчиться. Але скільки людей повернеться? І головне - куди?
Ми, вальдорфська школа «Ступені», - одна з найстаріших вальдорфських шкіл в Україні. Школа започаткувалася в 1993 році як символ нового вільного світу. Зараз, коли наша країна знову бореться за свою свободу, ми - вчителі - думаєм насамперед про дітей та їхнє майбутнє. Тому що вальдорфська школа - це не тільки знання, це осередок культури та традицій народу, що передаються кожного дня на уроках, в походах та на святах. Із нашої школи поїхало 2/3 родин та вчителів. Це ціле покоління дітей, які вже вчаться в різних країнах світу. Це трагедія для України. І це велика втрата для школи.
Зараз для нашої школи настали темні часи. Та 1/3 родин, що залишилися, не може забезпечити фінансові та душевні потреби школи. Неважливо, скільки дітей в класі, до них приходять вчителі, створюються вистави, влаштовуються свята… Сьогодні вчителі - це справжні герої, які кожного дня вирішують безліч проблем, підтримують, вчать за будь-яких умов, шукають все нові варіанти, аби навіть зараз навчання не припинялося. Але зараз вчителі, як і вся школа, потребують підтримки.
Як можна допомогти? Ми маємо створити спільне велике Коло друзів: вчителів, батьків, учнів, випускників та всіх тих, хто хоче і може допомогти та розділяє наші цінності. Тих, хто думає про школу і своїми думками підтримує її щодня.
Війна намагається відібрати у нас все найцінніше. Але коли настане мир, треба мати місце, куди ми хочемо повернутися, куди ми з довіри приведемо своїх дітей. Ми запрошуємо до Кола друзів всіх, хто близький нашій школі, всіх, хто розуміє цінність вальдорфської педагогіки, всіх, хто розуміє, що діти - це майбутнє кожної країни. Але саме зараз, в сьогоденні, ми маємо діяти, щоб школа жила. Це маємо робити ми.
Скільки нас, хто готовий створити Коло підтримки школи? Хто вдячний за те, що має, мав і хоче мати надалі? Школа може отримати кредит «довіри», що дозволить прожити цей рік та зміцнити. Є дуже проста умова: навколо школи мають бути люди, які можуть показати зовнішньому світу, що те, що ми робимо - справді цінно і потрібно.
Можна взяти на себе добровільне зобов’язання сплачувати по 20 євро протягом 20 місяців у підтримку школи.
Це дуже сильно: коли ми не знаємо, що буде завтра, ми раптом даємо слово, яке дає нам сили і віру в завтрашній день. Я хочу підтримати школу, я можу це зробити і я буду це робити! Я не знаю, як складеться мій рік, але я маю відповідальність. Адже коли про когось дбаєш - це дає сили. Ця сила будує міст із сьогодення в завтра і пов‘язує всіх Колом надії. Це зараз справді важливо!



Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар