Практики у вальдорфській старшій школі

Перехід від підлітків до дорослих - важкий момент в житті людини. Усвідомлення себе частиною не тільки родини, а й суспільства - такий сенс цього переходу. І в цьому процесі підліткові потрібна допомога.
Саме для цього в старшій школі існують практики.
В 9 класі учні проходять сільськогосподарчу практику в біодинамічному господарстві. Це безцінний досвід розуміння природних процесів, життєвих стосунків та правильного ставлення до власної праці, здорової їжі й землі. Протягом двох тижнів підлітки виконують просту роботу на фермі, живуть сільським життям та пізнають всі справжні турботи, що їх позбавлені мешканці міста.
В 10 класі зазвичай молоді люди занурюються у внутрішній світ, у власні роздуми про життя. І тоді вони мають змогу пережити соціальну самотність під час мовної практики в Німеччині. З одного боку, це прекрасна можливість вдосконалить знання мови та культури країни, з іншого - стати самостійним серед людей іншого соціального устрою. Те, що потрібно в цьому віці.
11 клас - вихід у світ. Молоді люди максимально відкриті світові. Вони готові його змінювати, вдосконалювати. І тоді є час на соціальну практику - допомогу людям, які її потребують. Через глибокі переживання недосконалості світу випускники знаходять в собі співчуття, любов та щиру вдячність за своє життя.
Так, крок за кроком, практики старшої школи супроводжують тонкий процес дорослішання. І це чи не головне, що можна дати дитині цього віку.





Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар