Для кожного віку є свої завдання. Чому так?

Тому, що нервова система людини - це не просто система імпульсів, а те, що формується з індивідуального досвіду. Як же маленька дитина отримує цей досвід? 

Спочатку малеча опановує рух, зір та слух. Потроху ми бачимо, як ручки та ніжки стають все більш вправними, з'являються вподобання у музиці, кольорах. Весь цей час дитина досліджує навколишнє середовище за допомогою дотиків. І вже пізніше починає сама творити щось. 

Подивіться на руку маленької дитини. Ви не дасте їй важкі речі чи щось незручне. Ручка ще несформована, а отже легко змінюється під впливом неправильного навантаження. 

Так які ж завдання у дітей першого 7-річчя? Сама природа нам підказує: пізнавати світ через дотик, слух, запах, смак. Ліпити, малювати вісковими крейдами, ховатися під напівпрозорими тканинами, гратися та спілкуватися. Одним словом, досліджувати світ аби правильно сформувати свої основні системи. Саме тому діти цього віку так не люблять довго сидіти за партами, писати (ажде це дуже далеко від дослідження вільного руху), пізнавати абстрактні знання. Сама природа підказує їм, що насправді потрібно для здорового розвитку. 


Але чи завжди ми, дорослі, прислухаємося до голосу природи? 






Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар