"Як приборкати дракона" по-вальдорфськи


Ми святкуємо День Архангела Михаїла, переможця дракона, як символа перемоги добра над лихом, людини над своїми слабкістями.
 Вересневе рівнодення є початком астрономічної осені в північній півкулі. Відтепер ніч буде збільшуватися і так триватиме аж до Різдва.

Цей перехід людина відчуває особливим чином. Переживання  змін у природі, настання холодного темного періоду супроводжується внутрішньою боротьбою із своїми “драконами”: злістю, заздрощами, ненавистю, лінню тощо.

Саме зараз необхідно зібрати накопичені за літо сили для активізації волі, щоб гідно зустріти холодну пору року й, перемагаючи своїх “драконів”, рухатися вперед! 


   Для дітей у вальдорській школі такий перехід допомагають пережити через гру. Ми святкуємо День Архангела Михаїла, переможця дракона,  який уособлює  перемогу Добра над Злом ,Світла над Темрявою. Це свято - можливість усвідомити свої недоліки, “зустрітися” із своім власним  “драконом”, приручити або подолати його.

  У кожному віці “дракони” проявляються по-різному. Тому й перемагали їх діти усілякими  способами. Першокласники за декілька тижнів до свята вчилися бути більш стриманими та уважними на уроках, намагалися тихіше поводитися на перервах, бо очікували на прихід славнозвісного переможця Зла, про якого вони почули казку і який виконає обряд посвячення їх у лицарі! 

А ось середні класи, наприклад, у повній темряві, із зав’язаними очима, проходили кімнату випробувань, яку напередодні їм підготували учні 11 класу. Там на сміливців чекали складні завдання: вгадати на смак різноманітні продукти, пройти перевірку  на рівновагу та проповзти крізь вузесенький тонель. 

  Усі ці випробування закінчуються святом з танцями, музичними ритмами, фаєр-шоу, битвою з «реальним «драконом та ватрою на шкільному подвір´ї!

   І цього року нашим найменшим вихованцям вдалося здобути перемогу над  драконом! Ця подія допоможе дітлахам повірити у себе й впевнено рухатися далі, подолати багато перешкод на шляху під назвою життя! Чого й Вам бажаємо!

Дякуємо татусеві з 1 класу, Віктору Сласному, за зйомку та монтаж чудового відеоролика!

Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар