Поради нашого шкільного психолога


Доволі багато порад у мережі для дорослих як пережити карантин: як організувати свою роботу, як витратити свій вільний час з користю або як почати розвиватися. Шкільні вчителі просять організувати роботу дітей, котролювати виконання домашніх завдань та вибудувати розклад дня!
Я пропоную вам лише три поради, які стосуються збереження близького та довірливого контакту між батьками та дітьми! Три поради-три «П»:
Прокинься разом! Ніхто не відмінив ранкову зарядку, але спробуйте робити її всі разом-в великому сімейному колі! Всього кілька вправ під улюблену музику (кожен день музику може обирати інший), можна навіть в пижамі та трохи баловства. Головне-разом!
Підтримуй кожного! Контроль дитини під час виконання домашніх завдань це добре. Але не менш важливи є підтримка та заохочення: запропонуйте фрукти чи улюблений напій під час перерви, увімкніть музику та потанцюйте разом та обов‘язково необхідно похвалить дитину за зроблену роботу! В кінці дня пропоную гру «Ти молодец» для всієї родини-подякуйте одне одному за смачну вечерю, зроблені уроки, порядок в оселі, политі квіти! Так, це все ваші досягнення за день!
Психологічний комфорт! Вільний час на самоті, відпочинок та годинка для себе та своїх думок необхідна всім-і дітям, і дорослим. Започаткуйте в вашу розкладі дня «Годину тиші», коли ви зможете кожен окремо прилілити увагу читанню, малюванню, прослуховуванню музики чи аудіоказок. Це правило допоможе не втратити теплих стосунків через втому та дратівливість!
Сподіваюсь, що ці прості правила «Трьох П» зможуть полегшити вам перебування на карантині! Не забувайте частіше мити руки!😉
Ваш шкільний психолог-Марина Штепура

Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар