Вальдорфська Олімпіада. 5 клас

Давня Греція - це час максимального культурного розвитку, гармонії та краси. У розвитку людини ця епоха відповідає віку 5 класу.
В 11 років серцебиття та дихання людини синхронізуються. Ви можете помітити, як дитина стала спокійніша, вона вже готова до довгої роботи, рухи стають плавними, а вимова - виразною. Пʼятикласники опановують своє тіло: це потребує неабиякої вправності та сили. Вони метають списи, вчаться правильно боротися та бігати. Це задовольняє фізичні потреби дитини.
Чуттєві потреби складніші. Дитині цього віку необхідно чути досить складну музику, читати вірші, малювати. Але головним завданням цього віку, яке задовольняє внутрішні потреби людини, стає постановка спектаклю за давньогрецькими мотивами та участь у справжній давньогрецькій Олімпіаді.
Вальдорфська Олімпіада дозволяє зустрітися одноліткам (адже змагання проходять між учнями 5 класів різних шкіл), відчути свою силу в різноманітних змаганнях та пережити епоху Давньої Греції через вистави (свою та інших шкіл). Це найкращий спосіб прожити вік, який передує етапу становлення особистості і супроводжується першими бунтами.


Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар