Вальдорфська педагогіка - педагогіка, народжена із спостереження за дитиною

Справжня школа - це та школа, яка надає дитині можливість індивідуального розвитку, а не узагальнює учнів під свої потреби. Адже у кожного віку свої задачі, і змінити їх під запит системи неможливо, це неприродньо. Саме тому теоретичні засади педагогіки розбивають о практику реальних зустрічей з реальними дітьми. Тільки гнучка, орієнтована на дітей педагогіка продовжує жити і давати справді необхідне дитині. Є вік для гри, є вік для появи співчуття, а є вік для активного інтелектуального розвитку. І пропустити будь-який етап неможливо.
Викладання предметів за віком - основа вальдорфської педагогіки. Саме тому діти у вальдорфських школах вчаться із задоволенням і отримують максимум від навчання. Адже все зʼявляється вчасно.
Не поспішайте навантажувати дітей змалечку. Дайте їм сформувати здорове тіло, розвити різноманітні почуття (емоційний інтелект), і тоді цікавість до інтелектуального навчання стане очевидним етапом розвитку.
Для всього є час. Спостерігайте за своєю дитиною разом з нами. І разом з вчителями створюйте найкращу школу саме для вашої дитини.















Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар