Пошук себе і своїх вподобань. Перший дотик до майбутньої професії. Самореалізація

Можна знайти багато сенсів, за якими стоїть курсова робота 8 класу. Це проєкт, над яким 8-класники працюють протягом року. Тему обирають самі, самі ж шукають собі куратора. І головне - втілюють свою задумку в життя.
Спочатку підлітки вивчають історію питання. Потім формують план робіт. Пробують втілити задумане. Якщо не виходить - пробують знову і знову, шукають свою тему і все ж таки знаходять. У цьому живому процесі розкривається характер кожного: як обиралася тема, як втілювався задум, чи доведена робота до кінця.
Цього року ми мали чудові роботи. Всі різні, як різні і наші учениці. Це і репродукція картинам «Зоряна ніч» Вінсента ван Гога, і аудіокнига зі спецефектами, і фільм, і справжня колекція одягу. Всі роботи - витвір мистецтва, а захист вийшов на рідкість захоплюючим.
Але головне, що кожна з 8-класниць пройшла свій шлях від ідеї до втілення. І змогла описати свої відкриття та труднощі, з якими стикнулася під час створення роботи. Наприклад, робота над наголосами та звуками, описаними в книзі. Чи кілька колекцій одягу, які не сподобалися після пошиття. Чи пошук правильної палітри для відтворення кольорів. Чи підбір музики для музичного супроводу фільму.
Це справжня робота, яка принесла свої плоди. Самореалізація. Перший дотик до професії. Пошук себе.
Більше про особливості вальлорфської педагогіки можна дізнатися вже 20 травня з 11 до 13.30. Чекаємо на вас на Дні відкритих дверей!



Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар