На шляху до приборкання дракона

Який він, дракон сучасності? Можливо, він має конкретне обличчя. Можливо, це егоїзм, лінощі чи неможливість душевного спілкування. А можливо, у кожно він свій. І тоді ми часто залишаємося зі своїм драконом наодинці.
Епоха свята св.Михайла - це час зустрічі зі своїм драконом. Що робити з ним? Вбити? Приручити? Приборкати? Це питання, до якого можна повертатися кожного року. І який шлях не обрати - треба йти по ньому. Долаючи всі перешкоди.
Тому на початку битви з драконом треба пройти шлях подолання власних страхів - свою власну полосу перешкод. Вона може бути фізичною, а може бути в тому, щоб зустрітися зі своїми страхами і образами та подолати їх.
Цього року старшокласники проходили свою полосу перешкод не стільки фізично, скільки морально. Адже з‘ясувалося, що їм не вистачає зустрічей і простих розмов, спільних спогадів і оптимістичних планів на майбутнє. Тому одразу за подоланням перешкод прийшла черга обережно заглянути в майбутньому і подумати: а що ж я зроблю зі своїм драконом? І що буде після моєї перемоги над нам? А після нашої спільної перемоги?
Що цікаво: вбивати дракона ніхто не хотів. Бо важливо нагадувати собі: зло поряд, воно лише підкорене, і тільки добро допомагає його стримувати. Дякуємо нашим учням за безмежну мудрість. І сподіваємося, що наповнюване здійсниться.





Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар