Cередньовічний бал 6 класу

Середньовіччя. Час, коли панували Честь та Мужність. Рицарські турніри та величні бали. Саме таким є сприйняття 6-класника.
Для дітей цього віку дуже важливими є питання справедливості. Вони вже можуть самі встановити закони та жити за їхніми правилами. В тілі з'являється достатньо сили та вправності. У взаєминах з оточуючими помітно вміння відстоювати свою точку зору та поважати позицію іншого.
Це вік, коли підлітки ще живуть у почуттях, але вже починають мислити раціонально. Перехідний вік. Середньовіччя розвитку людини, коли вже є базисні поняття про життя, але вони категоричні, чорно-білі.
Наприкінці цього чудового періоду 6-класники занурюються у атмосферу Середньовіччя максимально. Наш 6 клас довго готувався до основної події року - середньовічного балу. Підлітки власноруч шили свої костюми без допомоги машинки. Досліджували епоху, історію костюмів, малювали декорації для спектакля, стріляли з лука. І з нетерпінням чекали на можливість відчути те, про що до цього тільки чули.
Все почалося з чудової вистави "Парцифаль" на сцені школи. Потім всі попрощалися з батьками і пішли в замок, щоб пройти своє перше випробування - ніч у мовчанні. На сході сонця всі вже перевтілилися у середньовічних сеньорів та сеньоріт, щоб отримати посвячення в рицарі. Як водиться, після відбувся бал за всіма правилами того часу. Зголодніли рицарі відправилися у справжню середньовічну таверну, а звідти - у Аккерманську фортецю.
Здається, минуло лише 2 дні, але після всіх випробувань молоді люди повернулися додому зовсім іншими. Доба Середньовіччя закінчилася. Попереду - нові відкриття наступного року життя.




Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар