Створити власними руками

У сучасному просторі діти дуже рідко працюють руками. Посуд миють, перуть, прибирають автомати. Люди шиють на машинках або купують готовий одяг. А роботу в саду поступово замінюють квіти у горщиках на підвіконні.
Але в природі людини є прагнення до ручної праці. Особливо це помітно в дітях. Якщо діти не втомлюються фізично, вони стають млявими, втрачають інтерес до життя. До того ж, зв'язок між діями дитини та змінами в оточуючому її середовищі стає неочевидним. Немає результатів дії - немає і сформованого причинно-наслідкового зв'язку.
Саме тому робота сприймається дітьми з вдячністю. Так, наш 7 класс з радістю привів до ладу клумби на території школи. Година праці дозволила дітям побачити, яку користь можно принести своїй школі, яку красу вони можуть створити власними руками. І відчути задоволення від своєї роботи.
Така можливість працювати на благо іншим в школі є завдяки садовій групі, що активно дає змогу учням реалізувати те найкраще, що рветься назовні в кожній дитині. Правильно сформована, робота стає тим стрижнем, що формує в дитині вдячність, щирість та можливість змінювати світ.
А ми дякуємо всім, хто допомагає школі ставати кращою!


Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар